Vivago betegfelügyeleti rendszer

Vivago betegfelügyeleti rendszerrel támogatott 24 órás felügyelet

A IST Vivago® rendszer forradalmian új és egyedülálló tulajdonsága révén használójának aktivitási paramétereit megfigyelve, viselőjének közreműködése nélkül, automatikusan képes segítséget hívni.

Kinek segíthet a Vivago® otthoni segélyhívó berendezés?

 • Magukat csak részben ellátni képes idős embereknek.
 • Krónikus betegségben szenvedőknek.
 • Fogyatékkal élőknek.
 • Demenciában (pl. Alzheimer-kórban) szenvedőknek.
 • Valamint mindenkinek, aki folyamatosan vagy időszakosan magasabb szintű biztonságot igényel otthonában.

Hogyan segít a Vivago® az idős, beteg embereken?

 • Folyamatos felügyeletet biztosít éjjel-nappal.
 • Automatikusan is képes segítséget hívni, viselőjének közreműködése nélkül.
 • Kóborlásérzékelővel ellátott, mely a demenciában szenvedő betegek biztonságát szolgálja.
 • A napi aktivitás folyamatos felügyeletével a preventív ápolás lehetőségét nyújtja.

Miként működik a Vivago®?

A Vivago® rendszer működése a finn IST Security Oy vállalat innovatív csúcstechnológiáján alapul. Érzékelők és algoritmusok intelligens kombinációja lehetővé teszi a felügyelt személy aktivitási szintjének folyamatos mérését. A berendezés használatának első négy napjában a felügyelt személy átlagos aktivitási profilja tárolásra kerül. A rendszer ezt a tárolt értéket folyamatosan összehasonlítja a pillanatnyi mért értékkel. A rögzített aktivitási profiltól való eltérés esetén a berendezés automatikus riasztást küld.

A felügyelt személynél telepített segélyállomás kihangosított telefonként is működtethető, mellyel a karkötő használója és a riasztást fogadó személy szükség esetén beszélgetni is tud egymással. A rendszer egy folyamatosan viselendő, könnyű és kényelmes biztonsági karkötőből, valamint a lakásban telepítendő, kis méretű segélyállomásból áll. Vészhelyzetben a biztonsági karkötő rádióhullámokon keresztül riasztást küld a segélyállomásnak, amely a riasztás információit telefonon továbbítja az értesítendő félnek. A VIVAGO® rendszer által küldött riasztás bármely - előre kiválasztott - telefonra vagy telefonokra érkezhet, például egy családtagéra, barátéra vagy háziápolási szolgáltatója ügyeleti központjába.

Az aktivitási görbe felvételére is alkalmas rendszerek, a rögzített információkat meghatározott időközönként, valamint riasztások alkalmával a regionális felügyeleti központba küldik, mely idősek otthona, háziápolási szolgálat, kórház vagy riasztóközpont lehet. A rendszerhez csatlakoztatható eszközillesztő segítségével a demenciában szenvedő személyek otthon elhagyása felügyelhető, elkóborlásuk megakadályozható. A VIVAGO® karkötő használata egyszerű és biztonságos. A karkötő levételét és visszahelyezését is jelzi a készülék a segélyállomásnak, ezen felül saját műszaki állapotáról is küld tájékoztatást. A VIVAGO® rendszer az Ön otthonában is gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető.

Hogyan valósul meg a személy-felügyelet a Vivago® rendszer alkalmazásával?

A könnyű és kényelmes Vivago® WristCare® márkanevű, csuklón viselhető érzékelő egység a nap 24 órájában felügyeli és elemzi használójának aktivitási szintjét és fiziológiai jeleit. A Vivago® rendszer egyedülálló tulajdonsága, hogy akkor is tud segítséget hívni, amikor használója nem képes a csuklóérzékelő gombjának megnyomásával riasztást kiváltani. Ilyen eset lehet a felhasználó eszméletvesztése, vagy balesete következtében beálló hosszabb mozdulatlanság.

A Vivago® rendszer beltéri egysége a csukló érzékelő riasztásait és jelzéseit telefonvonalon keresztül, közvetlenül az IST Vista® szoftverrel felszerelt ügyeleti központba juttatja, majd értesíti az Ön által megjelölt személy(eke)t a riasztásról. (A riasztások automatikusan továbbíthatóak bármely családtag vonalas vagy mobil telefonjára.)

A beérkezett riasztásokat követően a családtag dönthet arról a kihangosító rendszeren keresztül tapasztaltak, megbeszéltek alapján, hogy személyesen kimegy a felügyelt családtagja otthonába és elvégzi a szükséges teendőket (elesést követően felsegíti családtagját, ellátja az esetlegesen keletkezett sebeket), sürgős esetben akár haladéktalanul sürgősségi ellátást kér. Amennyiben a kiszállás alapján a felügyelt személy még további beavatkozásokat igényel (sürgősségi ellátás), úgy megfelelő segítséget érdemes hívni (pl Mentők).

A Vivago betegfelügyeleti rendszer alkalmas arra, hogy folyamatosan felügyelje, monitorozza az ápolt személyt és állapotát anélkül, hogy jelen lenne és jelenlétével az ápolt környezetét, megszokott napi életvitelét zavarná.Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerContent on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 • Nurse Háziápolási Szolgálat
 • 1074 Budapest, Vörösmarty u. 16-18. P1
 • Tel.: (06-1) 999-4292
 • haziapolas@haziapolas.hu
 • design: nodesign